Malinska

Malinska

Sjedište općine Malinska-Dubašnica na sjeverozapadnoj obali otoka Krka, 15 km od Krčkog mosta, 12 km od grada Krka i 12 km od zračne luke Rijeka na otoku Krku.

Ime potječe još iz 15. st. kada je izgrađen mlin (melin, mlin). Dolaskom prvog parobroda u Malinsku 1880. godine započinje nagli turistički razvoj koji traje i danas. U mjestu i okolici nalaze se vrijedni povijesno-sakralni spomenici: crkva Sv. Marije Magdalene iz 1480. godine u Portu sa franjevačkim samostanom u kojem se nalazi mali muzej, etnografska zbirka i glagoljaški lapidarij te toš za proizvodnju ulja iz 1850 godine, župna crkva Sv. Apolinara u bogovićima i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Dan općine i blagdan Sv. Apolinara je 23. srpnja kada se održava tradicionalna Malinskarska noć.

Dubašljanski zaljev prepun je uvala i zaštićen od hladnih vjetrova. Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu. Najpoznatija plaža Rupa već godinama vijori Plavu zastavu, a tu su još i plaže Rova, Riu i kupalište Malin. Duž obale vodi duga šetnica Rajski put, a postoji i nekoliko terena za tenis, minigolf, boćanje, kuglanje, odbojku na pijesku, jahanje.

Gastronomska ponuda brojnih ugostiteljskih objekata i restorana temelji se na plodovima mora i zemlje. Malinska je odredište namijenjeno svima koji vole raznolikost razvijenog turističkog mjesta, prikladno podjednako za obiteljski ili aktivni odmor, te odmor pun zabave.

Accommodations

There is 1 hotel in this location.
Page 1 of 1

Objekt - Mara - Nr.1 - A 2/2+1 3 Stars

8130 Hits • Address: Zagrebačka bb, Malinska

do 5 osoba, 50 m², 1 Kat, 2 spavaće sobe, terasa sa pogledom na more

1 spavaća soba sa bračnim krevetom, 1 spavaća soba sa 2 odvojena kreveta , dnevni boravak s kaučem na razvlačenje za jednu osobu, kuhinjom i blagovaonom, SAT TV, kupaonica s tušem / WC-om, parking. terasa sa pogledom na more

Udaljenosti

Centar grada: 800 m Ljekarna:
Trgovina: 300 m Autobusni kolodvor:
Restoran: 500 m Ronilački klub:
More: 500 m Zračna luka Rijeka (otok Krk): 25 km
Prva plaža: 500 m Zračna luka Zagreb: 200 km

 

Search Availability


Adults: Children:

No availability check

My reservation

You can track the status of your reservation by following the link below:
Reservation status

Other Menu

User Login

No account yet? Create account