Baška

Baška

Naselje na krajnjem jugoistoku otoka Krka. Baška ima najdulju tradiciju turizma na otoku, još od 1908. godine kada je službeno otvoreno prvo kupalište na otoku Krku.

Na području Baške nalazi se 30-ak šljunčanih i pješčanih plaža primjerenih za sve uzraste i kategorije plivača. Do njih se može doći pješice, biciklom, autom ili barkom. Najveća i jedna od najljepših plaža na Jadranu svakako je Vela plaža u samom naselju, na kojoj se od 1999. godine vijori Plava zastava. Duga je 1800 m, posebno je pogodna za djecu i neplivače. Na plaži se iznajmljuju pedaline, daske za jedrenje, suncobrani, leželjke i drugi rekviziti, a okružena je mnogobrojnim caffe barovima, restoranima, pizzerijama, noćnim barovima.

Baška obiluje iznimnim povijesno-kulturnim vrednotama i prirodnim ljepotama. Kod crkve sv. Marka pronađeni su arheološki nalazi iz rimskog doba, tu je i Kaštel Baška iz 1232. godine, a najpoznatija je crkva sv. Lucije u Jurandvoru gdje je pronađena Baščanska ploča.

Od prirodnih zanimljivosti valja istaknuti Suhu Ričinu ili Velu Riku – jedini stalni vodotok na hrvatskim otocima, Baščansku dolinu (gdje je sniman dio filma Winetoo), najviši otočni vrh Obzovu (568 m) sa kojeg se pruža prekrasan pogled na Kvarner, Učku, Gorski kotar i Velebit, otok Prvić – jedno od posljednjih staništa bjeloglavih supova.

Accommodations

There are no hotels in this location.

Search Availability


Adults: Children:

No availability check

My reservation

You can track the status of your reservation by following the link below:
Reservation status

Other Menu

User Login

No account yet? Create account