Punat

Udaljeno 8 km od grada Krka, na južnoj strani otoka Krka, pod najvišim otočkim vrhom Obzova (568 m), na istočnoj strani Puntarske drage nalazi se jedno od većih mjesta na otoku Krku – Punat.
Mjesto ima sve potrebno za ugodan boravak i provod godišnjeg odmora. Izvrsne su sportsko-rekreacijske mogućnosti (na obali, na moru, pod morem), izvorna otočna gastro ponuda je odlična, a upoznavanje povijesnih i kulturoloških znamenitosti te istraživanje prirodnih ljepota ostaju u trajnom sjećanju. Stanovnici se bave maslinarstvom, ovčarstvom i ribarstvom, pa nabava vrhunskog maslinovog ulja, kvalitetnog ovčjeg sira i svježe ribe nije upitna.
Udaljen 750 m od Punta, u Puntarskoj dragi, nalazi se otočić Košljun. Na njemu je u park-šumi franjevački samostan u kojem je nalazi muzej (etnografska zbirka, zoološka zbirka, numizmatička zbirka, knjižnica s oko 30 000 naslova).
U Puntu je jedna od najbolje opremljenih marina na Jadranu, a zahvaljujući manifestacijama kao što su Croatia cup i Dani maslina, Punat je za turiste otvoren i izvan glavne turističke sezone. Tome doprinosi i blaga mediteranska klima te činjenica da je Punat najtoplije mjesto na otoku Krku.
Uređene plaže (najpoznatija mjesna plaža Punta De Bilj vijori plavu zastavu) i parkovi, bogata vegetacija, domaća hrana, pregršt povijesnih i prirodnih znamenitosti, mogućnost sporta i rekreacije i bogata kulturna ponuda čine Punat vrlo privlačnim turističkim odredištem.

Preferirani jezik

Raspoloživi RSS kanali